Intretinere starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Afectiune starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Antrenament starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Paza starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Nivel de energie starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Aparare starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Telefon: 0766 716 614 / 0728 533 111 / 0753 354 920
COSMOTE: 0766 716 614
Vodafone: 0728 533 111
Orange: 0753 354 920
Trimite mesaj

Totul despre Amstaff

 

Prezentare generala
 
American Staffordshire Terrier ( Amstaff )  poate parea un caine impunator datorita corpului sau musculos, privirea intensa si aspectul puternic. Multe persoane sunt interesate de aceasta rasa datorita fapului ca pare dura, dar vor fi surprinsi sa descopere ca Stafford este un companion sensibil si iubitor care adora sa se joace mai mult decat isi doreste sa fie un dur. El vede viata ca pe o aventura vesela si se bucura de ea in totalitate. 
 
Iubitorii  de Amstaff ii apreciaza in special pentru dimensiunile lor mici spre medii, pentru blana lor scurta si usor de intretinut si nu in ultimul rand pentru personalitatea lor dinamica, dar totusi blanda. Cu capul scurt si larg si cu corpul musculos, ei seamana cu celelalte rase de Bull Terrieri cum ar fi American Stafordshire Terrier, insa Stafordshire Bull Terrier-ul este o rasa bine definita, cu caracteristici fizice distinctive care il diferentiaza de celelalte rase prin inclusiv marimea lor si forma urechilor.
 
American Staffordshire Terrier ( Amstaff )  este cunsocut pentru dragostea sa pentru oameni si increderea care o acorda acestora. El a fost descris ca fiind ”un fel de persoana buna la toate,  asa cum era Vineri pentru Robinson Crusoe" cea mai mare dorinta a lui fiind sa petreaca timpul in preajma oamenilor indiferent daca aceasta presupune sa vegeteze pe canapea urmarind meciul de fotbal,  sa faca comisioane cu masina, sa mearga la plimbare sau sa participe la activitati de agilitate, jocuri cu mingea, exercitii de supunere sau munca terapeutica. Pregatiti-va sa va plimbati zilnic cu acest caine energic si atletic  si sa-i acordati multa atentie in restul timpului. Ii displace sa fie lasat singur. Amstaff-ul este o rasa care nu agreaza sa fie lasata singura afara sau in casa, fara compania omului.
 
Numit si "cainele bona pentru copii" Amstaff-ul este renumit pentru rabdarea si dragostea lui pentru copii, desi nu este recomandat sa lasam niciun caine singur in preajma copiilor sau pe post de baby-sitter. Nu este intotdeauna la fel de prietenos cu cainii pe care nu-i cunoaste, asta si datorita originilor sale de caine de lupta care ii cereau agresivitate fata de caini si blandete fata de oameni.
 
Luati aminte ca unele autoritati municipale restrictioneaza detinerea unor asemenea caini. Asigurati-va ca unde locuiti dumneavoastra legea va permite sa achizitionati un Staffordshire. Pentru persoanele care inteleg natura  sensibila a acestui caine si ii pot oferi o educatie ferma si plina de rabdare vor gasi in Amstaff unul din cei mai desavasiti tovarasi din lume.
 
Prezentare generala
 
Amstaff-ul nu poate fi lasat sa traiasca afara. Este un caine de companie si prospera in prezenta familiei.
 
Deoarece poate fi agresiv cu alti caini, niciodata nu trebuie scos la plimbare fara lesa. Amstaff-ul este deosebit de inteligent dar este si liber cugetator si ii place sa faca lucrurile dupa voia lui. Are nevoie de un dresaj ferm, rabdator si consecvent.
 
Amstaff-ii sunt caini energici ce au nevoie zilnic de plimbari serioase si partide de joaca. Le place confortul si sunt gata sa va insoteasca pe canapea sau in pat daca le permiteti.
 
Naparlesc putin, insa o data pe an naparlesc puternic. Au nevoie saptamanal de periaj pentru a indeparta parul mort si a a le mentine blana stralucitoare.
 
Trebuiesc socializati de timpuriu daca va doriti un caine prietenos cu celelalte animale. Nu sunt recomandati pentru stapanii timizi sau care au pentru prima data un caine. Acesti caini au nevoie de un coordonator increzator  care sa fie consecvent si ferm, dar totodata iubitor.
 
Amstaff-ului ii place sa roada lucruri, in special cand este pui. Oferiti-i jucarii dure si rezistente.
La fel ca toti terrierii, ii place sa sape. Protejati-va partea inferioara a portii de la intrare cu bucati de beton pentru a nu putea sapa sub ea.
 
Daca fac indeajuns de multa miscare fizica se compoarta excelent in apartament, dar locul ideal unde pot trai este un spatiu cu o curte imprejmuita.
Nu suporta foarte bine caldura si de aceea in zilele fierbinti este recomandat sa-i monitorizati temperatura ca sa vedeti daca nu se supraincalzeste.
 
Stafford-ul iubeste copii, insa contrar renumelui de „caine bona pentru copii”, nu trebuie sa inlocuiasca o baby-sitter. Supravegheati intotdeauna interactiunile intre caine si copii.
Daca este bine crescut si socializat, orice exemplar de Amstaff se va comporta bine cu alti caini cat si cu animalele. Este important sa intelegeti ca mai devreme sau mai tarziu nu vor fi tolera intotdeauna alte animale si de aceea trebuie sa fie singurul animal din casa.
Caracterul lor contine urme de pradator si, de aceea vor alerga dupa animale mici sau pisici in jurul vecinatatii lor.
 
Amstaff-ul are o rezistenta deosebita la durere si se pot rani fara a arata acest lucru prin scancete.
 
American Staffordshire Terrier ( Amstaff )  este o rasa restrictionata sau interzisa in multe locuri si numarul acestor restrictii este in crestere. De aceea este important sa verificati daca legile va permit detinerea unui astfel de caine pentru a evita confiscarea sau eutanasierea lui.
 
Amstaff-ii rod lucruri cand sunt mici si pot fi distructivi daca nu-i supravegheati indeaproape.
 
Sunt foarte protectori cu membrii familiei, insa nu sunt foarte preocupati de proprietate.  Par ca mai degraba invita hotii decat sa pazesca avutul.
 
NU achizitionati un pui de Amstaff de la necunoscuti sau persoane care nu va ofera un carnet de sanatate complet si garantii reale in baza contractuala juridica. Cautati intotdeauna canisele sau crescatorii cu reputatie pentru a fi siguri ca achizitionati un pui fara boli genetice.
 
Istoric
 
Cainii Amstaff au acelasi stramos, Buldog-ul, ca si American Staffordshire Terrier-ii, American Pit Bull Terrier-ii si Bull Terrier-ii. Au fost creati la inceputul secolului al XIX-lea pentru a fi mai mici si mai rapizi in luptele in ring, si totodata blanzi si prietenosi cu oamenii. Probabil au fost obtinuti prin incrucisarea Bulldog-ului cu un stramos al Manchester Terrier-ului. Aceasta incrucisare a dus la Staffordshire Terrier-ul din zilele noastre.
 
Primul club de Amstaff a aparut in Anglia in 1835 si la putin timp au fost scrise si standardele acestei rase.
 
In Statele Unite ale Americii American Staffordshire Terrier ( Amstaff )  este in general un caine de familie si nu a fost recunoscut ca rasa de catre Asociatia Crescatorilor Americani pana in 1975. Primul exemplar recunoscut purta numele de Tinkinwood Imperial. Clubul American Staffordshire Terrier ( Amstaff ) din America a luat fiinta in 1974.
 
Astazi, American Staffordshire Terrier ( Amstaff ) ocupa pozitia 85-a din cele 157 de rase si varietati recunoscute de Asociatia Crescatorilor Americani. Sunt caini excelenti care intruchipeaza cu adevarat descrierea de „cel mai bun prieten al omului” si multi admiratori stiu ca detin unul din cele mai bine pastrate secrete din lumea cainilor.
 
Dimensiuni
 
Stafford-ul masoara intre 35 si 40 de cm in inaltime la umeri, masculii fiind mai inalti. Masculii cantaresc intre 12 si 18 kg iar femele intre 11 si 15 kg.
 
Personalitate
 
La doar cateva saptamani de viata iubeste oamenii, un adevarat American Staffordshire Terrier ( Amstaff ) nefiind niciodata timid sau iritabil. Este un caine energic si entuziast in tot ce face si ramane alert chiar si cand este in repaus. Temperamentul acestei rase este descris ca fiind puternic, curajos, tenace (a se intelege incapatanat) si curios. Personalitatea sa iubitoare de oameni il fac un bun pazitor al familiei sale, insa este mai putin protector fata de proprietatea sa. Deoarece este atat de atent si interesat de oameni va va anunta intotdeauna de prezenta vizitatorilor, doriti sau nedoriti.
 
Temperamentul sau este influentat de o serie de factori precum ereditatea, dresajul si socializarea. Puii cu un temperament dragut sunt curiosi si jucausi, dornici sa se apropie de oameni si sa fie tinuti in brate. Alegeti puii cu un temperament de mijloc, nici aceia care-si bat fratiorii, dar nici cei care se ascund la colt. Intotdeauna cunoasteti-i macar unul din parinti – de obicei mama este disponibila – pentru a fi siguri ca vor avea un temperament care sa va placa. Intalnirile cu frati de la alte nasteri sau alte rude ale parintilor va vor ajuta sa intelegeti cum se va comporta puiul dumneavoastra atunci cand va creste.
 
Ca orice caine, American Staffordshire Terrier ( Amstaff ) , are nevoie de socializare timpurie – expuneti-l la oameni, locuri, sunete si experiente diferite – de cand este pui si aceasta trebuie sa continue de-a lungul vietii. Socializarea adecvata va va transforma puiul de Amstaff intr-un caine bine crescut la maturitate. Inscrierea lui la cursuri pentru pui este un start excelent. Invitati vizitatori in mod regulat, duceti-l in parcuri aglomerate, tineti-l impreuna cu alti caini si plimbati-l pentru a va cunoaste vecinii si astfel ii veti defini abilitatile sale sociale.
COSMOTE | 0766 716 614
VODAFONE | 0728 533 111
ORANGE | 0753 354 920
Totul despre Amstaff


 

Prezentare generala
 
American Staffordshire Terrier ( Amstaff )  poate parea un caine impunator datorita corpului sau musculos, privirea intensa si aspectul puternic. Multe persoane sunt interesate de aceasta rasa datorita fapului ca pare dura, dar vor fi surprinsi sa descopere ca Stafford este un companion sensibil si iubitor care adora sa se joace mai mult decat isi doreste sa fie un dur. El vede viata ca pe o aventura vesela si se bucura de ea in totalitate. 
 
Iubitorii  de Amstaff ii apreciaza in special pentru dimensiunile lor mici spre medii, pentru blana lor scurta si usor de intretinut si nu in ultimul rand pentru personalitatea lor dinamica, dar totusi blanda. Cu capul scurt si larg si cu corpul musculos, ei seamana cu celelalte rase de Bull Terrieri cum ar fi American Stafordshire Terrier, insa Stafordshire Bull Terrier-ul este o rasa bine definita, cu caracteristici fizice distinctive care il diferentiaza de celelalte rase prin inclusiv marimea lor si forma urechilor.
 
American Staffordshire Terrier ( Amstaff )  este cunsocut pentru dragostea sa pentru oameni si increderea care o acorda acestora. El a fost descris ca fiind ”un fel de persoana buna la toate,  asa cum era Vineri pentru Robinson Crusoe" cea mai mare dorinta a lui fiind sa petreaca timpul in preajma oamenilor indiferent daca aceasta presupune sa vegeteze pe canapea urmarind meciul de fotbal,  sa faca comisioane cu masina, sa mearga la plimbare sau sa participe la activitati de agilitate, jocuri cu mingea, exercitii de supunere sau munca terapeutica. Pregatiti-va sa va plimbati zilnic cu acest caine energic si atletic  si sa-i acordati multa atentie in restul timpului. Ii displace sa fie lasat singur. Amstaff-ul este o rasa care nu agreaza sa fie lasata singura afara sau in casa, fara compania omului.
 
Numit si "cainele bona pentru copii" Amstaff-ul este renumit pentru rabdarea si dragostea lui pentru copii, desi nu este recomandat sa lasam niciun caine singur in preajma copiilor sau pe post de baby-sitter. Nu este intotdeauna la fel de prietenos cu cainii pe care nu-i cunoaste, asta si datorita originilor sale de caine de lupta care ii cereau agresivitate fata de caini si blandete fata de oameni.
 
Luati aminte ca unele autoritati municipale restrictioneaza detinerea unor asemenea caini. Asigurati-va ca unde locuiti dumneavoastra legea va permite sa achizitionati un Staffordshire. Pentru persoanele care inteleg natura  sensibila a acestui caine si ii pot oferi o educatie ferma si plina de rabdare vor gasi in Amstaff unul din cei mai desavasiti tovarasi din lume.
 
Prezentare generala
 
Amstaff-ul nu poate fi lasat sa traiasca afara. Este un caine de companie si prospera in prezenta familiei.
 
Deoarece poate fi agresiv cu alti caini, niciodata nu trebuie scos la plimbare fara lesa. Amstaff-ul este deosebit de inteligent dar este si liber cugetator si ii place sa faca lucrurile dupa voia lui. Are nevoie de un dresaj ferm, rabdator si consecvent.
 
Amstaff-ii sunt caini energici ce au nevoie zilnic de plimbari serioase si partide de joaca. Le place confortul si sunt gata sa va insoteasca pe canapea sau in pat daca le permiteti.
 
Naparlesc putin, insa o data pe an naparlesc puternic. Au nevoie saptamanal de periaj pentru a indeparta parul mort si a a le mentine blana stralucitoare.
 
Trebuiesc socializati de timpuriu daca va doriti un caine prietenos cu celelalte animale. Nu sunt recomandati pentru stapanii timizi sau care au pentru prima data un caine. Acesti caini au nevoie de un coordonator increzator  care sa fie consecvent si ferm, dar totodata iubitor.
 
Amstaff-ului ii place sa roada lucruri, in special cand este pui. Oferiti-i jucarii dure si rezistente.
La fel ca toti terrierii, ii place sa sape. Protejati-va partea inferioara a portii de la intrare cu bucati de beton pentru a nu putea sapa sub ea.
 
Daca fac indeajuns de multa miscare fizica se compoarta excelent in apartament, dar locul ideal unde pot trai este un spatiu cu o curte imprejmuita.
Nu suporta foarte bine caldura si de aceea in zilele fierbinti este recomandat sa-i monitorizati temperatura ca sa vedeti daca nu se supraincalzeste.
 
Stafford-ul iubeste copii, insa contrar renumelui de „caine bona pentru copii”, nu trebuie sa inlocuiasca o baby-sitter. Supravegheati intotdeauna interactiunile intre caine si copii.
Daca este bine crescut si socializat, orice exemplar de Amstaff se va comporta bine cu alti caini cat si cu animalele. Este important sa intelegeti ca mai devreme sau mai tarziu nu vor fi tolera intotdeauna alte animale si de aceea trebuie sa fie singurul animal din casa.
Caracterul lor contine urme de pradator si, de aceea vor alerga dupa animale mici sau pisici in jurul vecinatatii lor.
 
Amstaff-ul are o rezistenta deosebita la durere si se pot rani fara a arata acest lucru prin scancete.
 
American Staffordshire Terrier ( Amstaff )  este o rasa restrictionata sau interzisa in multe locuri si numarul acestor restrictii este in crestere. De aceea este important sa verificati daca legile va permit detinerea unui astfel de caine pentru a evita confiscarea sau eutanasierea lui.
 
Amstaff-ii rod lucruri cand sunt mici si pot fi distructivi daca nu-i supravegheati indeaproape.
 
Sunt foarte protectori cu membrii familiei, insa nu sunt foarte preocupati de proprietate.  Par ca mai degraba invita hotii decat sa pazesca avutul.
 
NU achizitionati un pui de Amstaff de la necunoscuti sau persoane care nu va ofera un carnet de sanatate complet si garantii reale in baza contractuala juridica. Cautati intotdeauna canisele sau crescatorii cu reputatie pentru a fi siguri ca achizitionati un pui fara boli genetice.
 
Istoric
 
Cainii Amstaff au acelasi stramos, Buldog-ul, ca si American Staffordshire Terrier-ii, American Pit Bull Terrier-ii si Bull Terrier-ii. Au fost creati la inceputul secolului al XIX-lea pentru a fi mai mici si mai rapizi in luptele in ring, si totodata blanzi si prietenosi cu oamenii. Probabil au fost obtinuti prin incrucisarea Bulldog-ului cu un stramos al Manchester Terrier-ului. Aceasta incrucisare a dus la Staffordshire Terrier-ul din zilele noastre.
 
Primul club de Amstaff a aparut in Anglia in 1835 si la putin timp au fost scrise si standardele acestei rase.
 
In Statele Unite ale Americii American Staffordshire Terrier ( Amstaff )  este in general un caine de familie si nu a fost recunoscut ca rasa de catre Asociatia Crescatorilor Americani pana in 1975. Primul exemplar recunoscut purta numele de Tinkinwood Imperial. Clubul American Staffordshire Terrier ( Amstaff ) din America a luat fiinta in 1974.
 
Astazi, American Staffordshire Terrier ( Amstaff ) ocupa pozitia 85-a din cele 157 de rase si varietati recunoscute de Asociatia Crescatorilor Americani. Sunt caini excelenti care intruchipeaza cu adevarat descrierea de „cel mai bun prieten al omului” si multi admiratori stiu ca detin unul din cele mai bine pastrate secrete din lumea cainilor.
 
Dimensiuni
 
Stafford-ul masoara intre 35 si 40 de cm in inaltime la umeri, masculii fiind mai inalti. Masculii cantaresc intre 12 si 18 kg iar femele intre 11 si 15 kg.
 
Personalitate
 
La doar cateva saptamani de viata iubeste oamenii, un adevarat American Staffordshire Terrier ( Amstaff ) nefiind niciodata timid sau iritabil. Este un caine energic si entuziast in tot ce face si ramane alert chiar si cand este in repaus. Temperamentul acestei rase este descris ca fiind puternic, curajos, tenace (a se intelege incapatanat) si curios. Personalitatea sa iubitoare de oameni il fac un bun pazitor al familiei sale, insa este mai putin protector fata de proprietatea sa. Deoarece este atat de atent si interesat de oameni va va anunta intotdeauna de prezenta vizitatorilor, doriti sau nedoriti.
 
Temperamentul sau este influentat de o serie de factori precum ereditatea, dresajul si socializarea. Puii cu un temperament dragut sunt curiosi si jucausi, dornici sa se apropie de oameni si sa fie tinuti in brate. Alegeti puii cu un temperament de mijloc, nici aceia care-si bat fratiorii, dar nici cei care se ascund la colt. Intotdeauna cunoasteti-i macar unul din parinti – de obicei mama este disponibila – pentru a fi siguri ca vor avea un temperament care sa va placa. Intalnirile cu frati de la alte nasteri sau alte rude ale parintilor va vor ajuta sa intelegeti cum se va comporta puiul dumneavoastra atunci cand va creste.
 
Ca orice caine, American Staffordshire Terrier ( Amstaff ) , are nevoie de socializare timpurie – expuneti-l la oameni, locuri, sunete si experiente diferite – de cand este pui si aceasta trebuie sa continue de-a lungul vietii. Socializarea adecvata va va transforma puiul de Amstaff intr-un caine bine crescut la maturitate. Inscrierea lui la cursuri pentru pui este un start excelent. Invitati vizitatori in mod regulat, duceti-l in parcuri aglomerate, tineti-l impreuna cu alti caini si plimbati-l pentru a va cunoaste vecinii si astfel ii veti defini abilitatile sale sociale.

Amstaff de vanzareDe ce sa alegeti un Amstaff:

- aceasta rasa este una care intimideaza cu usurinta un potential hot care v-ar incalca proprietatea:
- de departe este una dintre cele mai rezistente rase, atat in ceea ce priveste bolile cat si conditiile climatice; pe timp de iarna rezista cu brio datorita unui par relativ lung si foarte dens iar pe timp de vara este suficient sa-l tundeti o data si sa-i creati un umbrar;
- este un caine loial dumneavoastra si familiei; nu reprezinta un pericol pentru copii asa cum repezinta spre exemplu rasa rottweiler; pentru siguranta recomandam totusi prezenta permanenta a unui adult responsabil atunci cand un copil este in preajma unui caine indiferent de rasa acestuia;
- caucazianul are un psihic deosebit de puternic, este neinfricat, prezinta un instinct de aparare intens dezvoltat iar ferocitatea si neincrederea fata de straini il recomanda ca fiind poate cel mai bun caine de paza existent.
- cele trei caracteristici de baza care definesc prin excelenta un Amstaff sunt: iubire de libertate, agresivitate si curaj fara limite;
Contact
COSMOTE | 0766 716 614
VODAFONE | 0728 533 111
ORANGE | 0753 354 920